OverGangsters

De overgangsfase, een transitiefase vol kansen?

De overgangsfase, het woord zegt het al, het is een fase. Een fase waar geen enkele vrouw aan ontkomt. Wel is er een verschil in hoe je die jaren beleeft. Erfelijk bepaald maar zeker ook onder invloed van leefstijl.
Onderzoek geeft aan dat één op de vijf vrouwen fluitend door de overgang gaat. De andere vier hebben klachten. Waarvan weer de helft aangeeft zodanige klachten te hebben dat ze zichzelf niet herkennen.

Ik gun iedere vrouw de kans om deze transitiefase als een ontdekkingstocht te benaderen. Het is een verandering maar hoeft zeker geen achteruitgang te zijn.

De fluisteringen van ons lichaam

Bewuste en aandachtige beweging nemen je mee op ontdekkingstocht naar de eigen lichaamsgrenzen. Deze verkenning leert de lichaamsgrenzen te respecteren. En ook je mentale grenzen. 
Midlife Yoga gaat dan ook verder dan een soepel lichaam. Iedere oefening die we doen is een uitnodiging om te voelen wat je lichaam je te vertellen heeft. Spanning of pijn als signaal dat er iets anders mag. Vaak zijn we geneigd dit te onderdrukken. Schouders eronder en weer doorgaan. Totdat ons lichaam niet meer fluistert maar schreeuwt, en je burn-out bent, rugklachten hebt, migraine, vaak een opgeblazen buik of… vul in wat jij tegenkomt.
Is het de overgang? Of is het wat anders? Als je je aanmeldt voor Midlife Yoga hebben we vooraf een kort gesprek om te kijken waar jij met name tegenaan loopt.

Van workout naar work in

Ook overgangsklachten nodigen ons uit naar binnen te keren. Wat kan ik nu leren? Wat vraagt erom nu aangekeken te worden. Via Midlife Yoga ondersteun ik je graag in dit proces. Naar binnen keren en spanning tegenkomen kan confronterend zijn. Een steuntje in de rug is fijn.

Midlife Yoga zorgt ervoor dat lichaamsfuncties verbeteren en je hormoonbalans verbetert. Je ontspant, innerlijke rust neemt toe, slaapt beter, voelt je energiek, stress reduceert, kortom je voelt je vitaler. Zodat het ook makkelijker wordt je grenzen aan te geven.

Ik gun iedere vrouw het lef van een OverGangster. Dapper genoeg om stil te staan bij deze fase van je leven. Durven te vertragen, durven naar binnen te keren. Zodat jij je regie pakt en tot volle bloei komt.

Yogalessen van Helga zijn…

R

Puur, praktisch en met een lach

R

Afwisselend

R

Ontspannen en zacht

R

Ruimte voor iedereen

R

Aandacht in dit moment

R

Mindful

OverGangsters is een onderdeel van Yogapraktijk PUUR, sinds 2005 actief in Den Bosch en omgeving. Je kunt hier terecht voor Midlife Yoga, Hatha Yoga en bedrijfsyoga.

Via deze platforms beluister je De OverGangsters Podcast voor meer tips.

Spotify

Apple Podcasts

Google Podcasts

“Yoga is not about touching your toes, it’s about what you learn on your way down.”

 

          Siddharta

info@puuryoga.nl

06 43460755

OverGangsters verbindt

~

Privacyverklaring

p

Disclaimer

© OverGangsters 2023