Zelfzorg in de overgang

‘De OverGangsters Club’ van november ging over de invloed van stress op de overgang. Daar borduren we op voort op dinsdag 20 december. Passend bij de winter, gaan we verzachten, vertragen en verstillen. Deze Club-avond kan dan ook niet zonder een yoga nidra, ook wel yoga slaap genoemd.
December is misschien voor jou ook wel een hele drukke periode. Juist dan: kom vooral opdagen voor jezelf. En ervaar… wat brengt zelfzorg jou? We brengen het tijdens deze bijeenkomst in de praktijk en natuurlijk is er ook weer ruimte voor uitwisseling. Wat kan jij aan zelfzorg doen, vandaag nog? 

Benieuwd naar onderwerpen van eerdere clubavonden? Je leest erover in mijn blog.
Breinblubber en stemmingswisselingen (18 oktober 2022)
De invloed van stress op de overgang (15 november 2022, blogt volgt binnenkort)

 

vrouw voor camera

Over De OverGangsters Club

 

De overgang is op veel plekken nog een gespreksonderwerp wat vermeden wordt. Er wordt compleet overheen gepraat door snel een ander onderwerp aan te snijden, het wordt ongemakkelijk en stil, of het wordt afgedaan met “het hoort erbij”.

De overgang is onderdeel van ons leven als vrouw, dát hoort erbij.
Ja, deze levensfase mogen we gaan omarmen. Betekent dat dat alles wat daarbij kan komen kijken er onherroepelijk bij hoort? Ik ben van mening dat we onszelf in deze levensfase kunnen ondersteunen. En elkaar kunnen steunen.

Daarom, de OverGangsters Club, waarin ik

  • kennis deel
  • met je in gesprek ga over thema’s rondom de overgang
  • (yoga)oefeningen laat ervaren
  • met plezier vragen die bij je leven beantwoord

Laten we die zin “het hoort erbij” niet meer gebruiken en pareren als we ‘m nog horen.

‘Ik wil dat je weet dat plezier en niet pijn je geboorterecht is.’ is een bekende uitspraak van Christiane Northrup, een Amerikaanse holistische gynaecoloog.

Wat helpt jou om je plezier te ervaren?

 

Praktisch

Omdat ik het belangrijk vind dat vrouwen weten wat ze voor zichzelf kunnen doen is deze “Club-avond” van het huis. En weet je een vrouw voor wie dit ook fijn is? Nodig haar gerust uit.

Eerstvolgende Club-avond:
dinsdag 20 december

De digitale deuren openen om 20 uur, duur ruim een uur.

Online vergroot je wereld

De eerste online live lessen gaf ik in het voorjaar van 2020. Fysiek bij elkaar komen was niet mogelijk.
Tot mijn verrassing merkte ik dat ik veel plezier heb in het online les geven. En met mij kwamen er steeds meer deelnemers die me vroegen of er een online aanbod kan blijven bestaan. Omdat het heerlijk is om de deur ’s avonds niet meer uit te hoeven. Omdat je snel overprikkeld bent en meer rust vindt in yoga beoefenen in je eigen omgeving. Omdat je vaak in het buitenland zit of ver weg woont. Omdat het fijn is een extra les te kunnen volgen online. Talloze redenen kwamen voorbij en misschien heb jij nog een andere motivatie om graag online les te volgen. Ik heet je van harte welkom!

Ben je erbij?

Pak je regie en kom tot volle bloei. Meld je hier aan om maandelijks de uitnodigingslink tot de online OverGangsters Club te ontvangen.

 

 

dit veld niet invullen s.v.p.

“Ontdek de kracht van kleine stapjes.”

 

          Helga

info@puuryoga.nl

06 43460755

OverGangsters verbindt

~

Privacyverklaring

p

Disclaimer

© OverGangsters 2022