OverGangsters Club

Kennis, yoga, verbinden

De start van de lente: kom tot volle bloei

Recent bezocht ik de expositie van Ans Markus bij Museum Slager in ‘mijn’ stad ’s-Hertogenbosch. Ooit zag ik een aantal werken van haar in een conferentiecentrum hangen. De schilderijen met daarop vrouwen in windsels intrigeerden me. De verhalen erachter kende ik niet.
Totdat ik een interview met haar las in vrouwenwijzer.

Ans Markus werd beroemd met deze schilderijen van vrouwen in windsels. ‘De windsels staan symbool voor veiligheid en geborgenheid, maar ook voor het verbergen van wie je echt bent’ (bron: kro-ncrv). Ans verwoordt het in een video die te zien was bij de expositie als een laag tussen de buitenwereld en haar gevoel. Als een soort cocon.

Zo’n cocon kan je een prachtig gevoel van veiligheid en geborgenheid geven en ondersteunend zijn. Het kan ook een harnas worden. Dan kun je niet tot volle bloei komen; de prachtige vlinder zit vast in haar cocon en ontpopt niet, laat staan dat ze haar vleugels spreidt.
 
In de OverGangsters Club van 21 maart nodig ik je uit naar binnen te keren, in je veilige cocon. Door letterlijk even tot stilstand te komen in je drukke bestaan kun je je bewust worden van dat wat jij nog niet tot bloei laat komen.

Welk windsel mag bij jou loskomen? Waar houd jij jezelf nog tegen? Tijdens deze Club-avond deel ik met je waarom juist in de levensfase van de overgang je uitgenodigd wordt om jezelf te ONT-wikkelen. Om met Mary Pipher te spreken: ‘Het mooiste moet nog komen’.

Toegang tot de Club? Meld je hieronder aan.

Benieuwd naar onderwerpen van eerdere clubavonden?
Je leest erover in mijn blog.
Breinblubber en stemmingswisselingen
De invloed van stress op de overgang
Slapen als een roos
Korte momenten van zelfzorg gedurende de dag
De bekkenbodem veerkrachtig als een trampoline

vrouw voor camera

Over De OverGangsters Club

 

De overgang is op veel plekken nog een gespreksonderwerp wat vermeden wordt. Er wordt compleet overheen gepraat door snel een ander onderwerp aan te snijden, het wordt ongemakkelijk en stil, of het wordt afgedaan met ‘het hoort erbij’.

De overgang is onderdeel van ons leven als vrouw, dát hoort erbij.
Ja, deze levensfase mogen we gaan omarmen. Betekent dat dat alles wat daarbij kan komen kijken er onherroepelijk bij hoort? Ik ben van mening dat we onszelf in deze levensfase kunnen ondersteunen. En elkaar kunnen steunen.

Daarom, de OverGangsters Club, waarin ik

  • kennis deel
  • met je in gesprek ga over thema’s rondom de overgang
  • (yoga)oefeningen laat ervaren
  • met plezier vragen die bij je leven beantwoord

Laten we die zin “het hoort erbij” niet meer gebruiken en pareren als we ‘m nog horen.

‘Ik wil dat je weet dat plezier en niet pijn je geboorterecht is.’ is een bekende uitspraak van Christiane Northrup, een Amerikaanse holistische gynaecoloog.

Wat helpt jou om je plezier te ervaren?

 

Praktisch

Omdat ik het belangrijk vind dat vrouwen weten wat ze voor zichzelf kunnen doen is deze “Club-avond” van het huis. En weet je een vrouw voor wie dit ook fijn is? Nodig haar gerust uit.

Eerstvolgende Club-avond:
Dinsdag 21 maart De start van de lente: kom tot volle bloei

De digitale deuren openen om 20 uur, duur ruim een uur.

Ben je erbij?

Pak je regie en kom tot volle bloei. Meld je hier aan om maandelijks de uitnodigingslink tot de online OverGangsters Club te ontvangen.

 

 

dit veld niet invullen s.v.p.

Online vergroot je wereld

De eerste online live lessen gaf ik in het voorjaar van 2020. Fysiek bij elkaar komen was niet mogelijk.
Tot mijn verrassing merkte ik dat ik veel plezier heb in het online les geven. En met mij kwamen er steeds meer deelnemers die me vroegen of er een online aanbod kan blijven bestaan. Omdat het heerlijk is om de deur ’s avonds niet meer uit te hoeven. Omdat je snel overprikkeld bent en meer rust vindt in yoga beoefenen in je eigen omgeving. Omdat je vaak in het buitenland zit of ver weg woont. Omdat het fijn is een extra les te kunnen volgen online. Talloze redenen kwamen voorbij en misschien heb jij nog een andere motivatie om graag online les te volgen. Ik heet je van harte welkom!

“Ontdek de kracht van kleine stapjes.”

 

          Helga

info@puuryoga.nl

06 43460755

OverGangsters verbindt

~

Privacyverklaring

p

Disclaimer

© OverGangsters 2023