Dwars door de overgang

Welkom OverGangster

Ontzettend leuk dat je deelnam aan de training ‘Dwars door de overgang’, waar ik – Helga van OverGangsters yoga –  jullie met plezier meenam in een workshop OverGangsters Yoga. Goed voor je fysieke en mentale balans.
Om je te helpen mini-breaks in te lassen (5-15 minuten) en nieuwe gewoontes te integreren heb ik deze pagina samengesteld.

De training ‘Dwars door de overgang’ is georganiseerd door Lieke van Mierlo – van Griensven: lieke@vitaliteit.fit

Ik wens je veel plezier met de oefeningen.

Hartegroet,
Helga
info@puuryoga.nl

Intentie zetten

Slapen als een roos

Goede dagelijkse gewoontes

Kleine tips die een grote verandering kunnen betekenen

Licht
Wandel dagelijks in daglicht. Je gelukshormoon ‘serotonine’ wordt dan aangemaakt. Slaap je slecht? Dan helpt het om in het ochtendlicht een wandeling te maken. Probeer dit de komende tijd eens dagelijks te doen. Je lichaam snapt het verschil tussen dag en nacht beter. Een wandeling na de lunch kan je helpen tegen die overbekende lunchdip. Doe het rustig aan en lunch niet te zwaar. In plaats van wandelen kun je ook iets anders in het daglicht ondernemen. Denk eens aan een ontbijt in je tuin.

Lucht
Geef jezelf letterlijk lucht, een adempauze. Als het kan ga je even naar buiten of zet je een raam open. Een fijne oefening is de uitademing proberen te verlengen t.o.v. de inademing, dat geeft ontspanning. Je zenuwstelsel komt tot rust. Probeer geen adem te ‘halen’, dat kan juist weer onrust geven.

Liefde
Zelfzorg is een populair woord, niet voor niks. Door thuis te kunnen zijn bij jezelf, kun je vanuit rust weer in actie komen. Je blijft veerkrachtig. Een oefening die je eenvoudig kan doen is staand jezelf losschudden. Misschien heb je een hond of kat die je dat regelmatig ziet doen. Het werkt perfect om stress letterlijk van je af te schudden.

Je productiviteit verhoog je niet door in het hamsterrad rond te blijven rennen. Kies mini-breaks die bij je passen. Je zult merken dat je stress beter kunt reguleren, veerkrachtiger bent en je concentratie en productiviteit juist verhoogt.

Schud stress van je af

Verkoelende adem

De OverGangsters Podcast

Via deze platforms beluister je De OverGangsters Podcast voor meer tips.

Spotify

Apple Podcasts

Google Podcasts

“Yoga is not about touching your toes, it’s about what you learn on your way down.”

 

          Siddharta

info@puuryoga.nl

06 43460755

OverGangsters verbindt

~

Privacyverklaring

p

Disclaimer

© OverGangsters 2023