Neem eens een adempauze

Ren jij de dag door? Van de ene naar de andere afspraak, zonder dat je letterlijk een adempauze kunt nemen? Of liever gezegd, zonder dat je jezelf die adempauze gunt? Je to-do-lijst staat tenslotte nog bomvol.

Eigenlijk weet je het wel, juist die korte microbreaks zoals een adempauze, zorgen dat je incheckt bij jezelf en tegelijk uit dat hamsterrad stapt. Door even afstand te nemen kun je weer helder zien. Zoals de zonnestralen tussen het wolkendek dat zich opent doorkomen.

Het is een voorbeeld van zo’n kleine stap, waar ik in de blog ‘koppel een kleine verandering aan een vaste routine’ over sprak.

Adempauzes ondersteunen je bij stressmanagement. De ontspanning die ontstaat is zowel fysiek als mentaal. Je veerkracht neemt toe.

Iedere adempauze is goed, alleen al een paar keer bewust ademen kan wonderen verrichten. Als het kan, gooi even een raam open of stap naar buiten terwijl je dat doet.

In onderstaande ademoefening creëer je balans door de de inademing, adempauze, uitademing en adempauze even lang te maken. Het effect is stabiliserend en rustgevend. Doe je meteen mee met deze korte adempauze?

Als je zit… even een raam open? Kom met je rug los van je stoelleuning, voel je voeten op de ondergrond en je zitvlak op de zitting.

Volg de adembeweging in de video, de vier fasen duren even lang. Je kunt de ademoefening een paar minuten beoefenen.


⛔️ De adem vasthouden wordt niet (zonder overleg) aanbevolen bij een hoge bloeddruk en hartklachten. Een paar keer bewust ademen kun je met een gerust hart doen.

💡 Woensdag 18 oktober 2023 was het wereld menopauzedag. Ik geloof dat de overgang een fase vol kansen is, waarin je beweegt van fysieke naar mentale vruchtbaarheid.

Het is een tijdelijke periode waarin je je in woelig water kan bevinden.
Het oversteken kan worden vergemakkelijkt door ontspanning. Ik leg je met plezier uit hoe dat (fysiek) werkt.

Wil je dat ik met je meekijk? Stuur me gerust een berichtje voor een vrijblijvend ontspannen gesprek.

 

Geschreven door Helga van Geldrop

26 oktober 2023

Misschien vind je het volgende ook leuk om te lezen…

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

“Ervaring delen = Kennis vermenigvuldigen.”

 

           Onbekend

info@puuryoga.nl

06 43460755

OverGangsters verbindt

~

Privacyverklaring

p

Disclaimer

© OverGangsters 2023