Opgewekt door de overgang?

Voor mijn gevoel ben ik net moeder. Geen jonge moeder. De jongste werd geboren toen ik 37 jaar was. En nu heb ik pubers in huis, zij zijn in de bloei van hun leven, ze vieren hun lente. En ben ik aangekomen in wat wel de herfst wordt genoemd: de overgang. Een mooie en soms ook stormachtige periode. Iedereen ervaart de periode rondom de menopauze verschillend.

Veel vrouwen worden zich bewust van dingen die niet gebeurd zijn, op gebied van liefde, gezin, carrière en ja, daarbij ook van dingen die nu niet meer gaan gebeuren. Onverwerkte zaken die je met je mee draagt, zoals ervaringen uit je kindertijd, werkstress en perfectionisme, mogen uit je rugzak en opnieuw bekeken worden. Wat mag losgelaten worden en wat kan mee? De uitnodiging is om naar binnen te keren. Het is aan jou wat je er van maakt. Deze periode biedt daarmee alle mogelijkheid tot persoonlijke groei.

Opgewekt door de overgang? Dat lukt meestal niet 1-2-3. In de stormachtige periodes is het de kunst om het oog van de storm te vinden. In die stilte kun je verbinding maken met jezelf en luisteren naar je lichaam.

Yoga nidra is voor mij steeds belangrijker geworden om die stilte op te zoeken en het transformatieproces van de overgang te ondersteunen. Die ervaring geef ik met plezier door in yoga nidra workshops.

Geschreven door Helga van Geldrop

15 januari 2022

Misschien vind je het volgende ook leuk om te lezen…

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

“Ervaring delen = Kennis vermenigvuldigen.”

 

           Onbekend

info@puuryoga.nl

06 43460755

OverGangsters verbindt

~

Privacyverklaring

p

Disclaimer

© OverGangsters 2023